Inzage in uw dossier en meer – Huisartsenpraktijk de Heuvelink – Vinkeveen

Welkom op de nieuwe website van de Heuvelink!

 

Van harte welkom op de website van onze huisartsenpraktijk. Hier willen we u informeren over de gang van zaken in onze praktijk, relevant nieuws en over activiteiten onze hulpverleners.

 

Terug naar overzicht

Inzage in uw dossier en meer

Op 2 manieren ziet inzage in uw dossier eruit:        1) U kunt zelf uw eigen huisartsen-dossier inkijken. Dat gaat via uwzorgonline. Dit biedt ook andere services, zie hieronder. 2) LSP. Via het Landelijk Schakelpunt kan de huisartsenpost buiten kantoortijd en de apotheek in uw dossier kijken. Hiervoor geeft u toestemming aan de huisartsenpraktijk. Scroll voor meer informatie verder naar beneden.

  1. Uw eigen dossier inkijken met uwzorgonline.nl

U kunt een account aanvragen bij uwzorgonline om uw eigen huisartsendossier te kunnen inzien. Met datzelfde account kunt u ook online een afspraak maken via de webagenda en eenvoudig veilig e-mailen met de praktijk. Het portaal van uwzorgonline is te bereiken via deze website of met uw mobiele telefoon via de app uwzorgonline. De toegang op deze website is alleen mogelijk voor patiënten van praktijk de Heuvelink.

Voor uw account-aanvraag kunt u klikken op de link hieronder, of onder het kopje “Patiëntenomgeving “.

www.HuisartsenpraktijkdeHeuvelink.uwzorgonline.nl

U kunt deze service gebruiken wanneer wij uw account hebben gekoppeld aan uw medische gegevens uit ons zorginformatiesysteem. Dit proces moet zorgvuldig gebeuren. De praktijk streeft ernaar met iedereen die een account aanvraagt binnen 2 weken contact op te nemen. U moet dus even wachten voordat u werkelijk aan de slag kunt. Het is van groot belang dat uw identiteit geverifieerd wordt zodat zeker is dat uw persoonlijke gegevens alleen door u kunnen worden ingezien. Als dat gebeurd is en de gegevens zijn op orde heeft u toegang tot ons zorginformatiesysteem. Voor het inloggen krijgt u een unieke cijfercode via uw persoonlijke email die door uzelf is opgegeven.

Mogelijk heeft u een account bij de website deheuvelink.praktijkinfo.nl. Dat kon u gebruiken om e-consulten aan te vragen. Dit account komt (helaas) te vervallen, maar deze functionaliteit komt dus verbeterd terug op het nieuwe portaal van uwzorgonline.

Als u kunt inloggen heeft u de beschikking over 3 functionaliteiten, de iconen wijzen voor zich:

  1. U kunt uw eigen dossier online inzien. U kunt bijvoorbeeld kijken wat de huisarts heeft opgeschreven in uw dossier.
  2. U kunt eenvoudig een email sturen naar de huisarts of praktijkverpleegkundige. Uiteraard is dit bedoeld voor niet-spoed medische zaken.
  3. De mogelijkheid bestaat om een afspraak maken via de webagenda.

Er bestaat ook een knop voor het herhalen van medicatie, maar daar maken we (nog) geen gebruik van.

Het is onvermijdelijk dat we in deze de eerste periode te maken gaan krijgen met onvolkomenheden en startproblemen. Wij vragen uw begrip hiervoor. We doen ons best alles zo goed mogelijk op orde te hebben.

Vanuit de beroepsvereniging wordt geadviseerd kinderen onder de 16 jaar voorlopig in principe geen online inzage te bieden. Hier zitten juridisch en administratief namelijk veel haken en ogen aan.

Hieronder staan 2 filmpjes met uitleg over Uwzorgonline.

2.  LSP: uw medisch gegevens gedeeld met huisartsenpost en apotheek

Het kan heel handig en zelfs belangrijk zijn dat uw medische gegevens buiten kantoortijd gedeeld zijn met de huisartsenpost Leidsche Rijn. Dat kan, maar natuurlijk alleen met uw toestemming. Ook de apothekers zijn aangesloten op dit netwerk. Het is niet zo dat dan bijvoorbeeld zorgverzekeraars, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen of werkgevers kunnen kijken in uw dossier.

Het werkt via Het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit  is een platform waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij uw medische gegevens raadplegen in elkaars systemen. Het LSP is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd. Als u wilt weten hoe het werkt, klik dan op deze  link. U kunt een aanmeldingsformulier voor toestemming “inzage in uw dossier door de huisartsenpost of apotheek”  bij ons aan de balie vragen. U  kunt ook ons de assistente hierover bellen.
Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid van het netwerk? Vraag dan aan de assistente om de brochure “Uw medische gegevens delen?” Uw kunt ook kijken op de website van de Vereniging Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie Hyperlinks of bellen naar het informatiepunt 070-3173456.

 

Publicatiedatum: 14-10-2023